Konu: gülmek isteyen varmi??? Paz Ocak 24, 2010 2:40 pm
Gülmek isteyen varmı ))))))
Temel'e piyango vurur çok zengin olur.İlk iş köyü satın alır ve ağa olur.Ama ağalık onu kesmez dünya turuna çıkmaya karar verir.3 ay 5 ay gezer en sonunda ünlü New York Times meydanına gider.Bir bakar ki 2 km sıra ara sıvışır merak eder sorar "Bu ne sırası".Derler 5$ verion sıraya geçion papağan gözüne bakıo; ne mal olduğunu söylüyo.Temel'in hoşuna gider sıraya girer.Papağan birine "Çok zeki"diğerine "Çapkın" der der der...Sıra Temel'e gelir "Aptal" der.Temel yanlışlık oldu der gene geçer sıraya gene "Aptal" der.Temel tutar papağanın sahibinden onu satın almaya çalısır ama adam uyanık satmaz fakat 3 yumurtası olduunu söyler ve 5 milyon $ a bunları satar.Temel alır gider bunları köyüne. İlk yumurta çatlarbunun üzerine Temel bütün köyü zorla meydana toplar hava atmaya başlar fakat yumurtadan hindi çıkarahali dalga geçerek dağılır.Derken ikekşi yumurta çatlamaya başlar yine aynı furya fakat bu sefer de devekuşu çıkar köylüyine aynı gülerek dağılır.Üçüncü yumurta çatlarken köylüyü yine toplar Temel bundan kelaynak çıkar Temel çok kızar alır bunları amerikaya gider adamla önce kavga eder beni kazıkladın die adam yemin eder "Vallahi hayvannın altından aldım" die.Temel yine sıraya geçer bunun üstüne.Papağan bakar "salak" der yine Temel de papağanın kulağına eğilir "Benim salak oldiymu bir tek sen bileysun ama senin ne mal oldiynu püdun köy öyrendu".