Konu: Facebook'tan İlanen İntihar Cuma Mart 26, 2010 12:35 pm
Cansu İntihar Etmeden Önce Fecebook'ta 'Hayattan Bıktım, İntihar Edeceğim' Mesajı Yazdığı Ortaya Çıktı
ESKİŞEHİR'de 7'nci kattan atlayarak yaşamına son veren lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Cansu Özsoy'un ölümü, yakınlarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu. Cansu'nun ölmeden önce internetteki sosyal paylaşım sitesi Fecebook'ta arkadaşlarına 'Hayattan bıktım, intihar edeceğim' mesajı yazdığı belirtildi. Bilgisayarında en son 'Yalan' adlı şarkıyı dinleyen ve geçen ay ağabeyi tarafından öldürülen okul arkadaşı Melike Balaban'la ilgili gazetelerde çıkan haberlerin kupürlerini duvarına asan Cansu'nun, Melike'yi eve davet etmediği için vicdan azabı çektiği öne sürüldü.
Yenidoğan Mahallesi Sevinç Caddesi'nde dün saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda Eskişehir Yunus Emre Lisesi Türkçe- Matematik- Fen Bölümü son sınıf öğrencisi Cansu Özsoy, kaldığı 10 katlı Evrim Kent Sitesi A Bloğun 7'nci kat balkonundan atladı. Apartman bahçesindeki çimlerin üzerine düşen Cansu Özsoy, çağrılan ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te doktorların yaptığı müdahalelere rağmen ağır yaralı Cansu Özsoy, kurtarılamadı.
EN SON 'YALAN' ŞARKISINI DİNLEMİŞ
Olayın ardından eve giren polisler, Cansu Özsoy'un kaldığı odadaki bilgisayarında son olarak Candan Erçetin'in 'Dünyada ölümden başkası yalan' şarkısını dinlediğini belirledi ve geride bıraktığı mektubu buldu. Cansu Özsoy, ailesine hitaben yazdığı mektubundaki satırları şöyle:
'En kötü günlerimde yanımda kimse olmadı. Kendimi hep yalnız hissettim. Beni affedin. Bu hayatı yaşayamadım, hayata tutunamadım. Herkesten özür diliyorum.'
ÖLDüRüLEN MELİKE İçİN VİCDAN AZABI çEKTİĞİ ÖNE SüRüLDü
İntihar eden Cansu Özsoy'un odasının duvarında ise 20 Şubat 2010 tarihinde Eskişehir'de ağabeyi tarafından boğularak öldürülüp evleri yakılan aynı okulda okudukları çok yakın arkadaşı olan 18 yaşındaki Melike Balaban'ın ölümüyle ilgili yayınlanan gazete kupürlerinin asıldığı belirtildi. Melike Balaban'ın, öldürüldüğü gün yakın arkadaşı Cansu Özsoy'a "Ağabeyim Ankara'dan gelecek. Ondan korkuyorum. Sizin evde kalabilir miyim?" dediği, Cansu'nun ise ailesinden çekindiği için Melike'yi evlerine davet etmediği ve bu yüzden de vicdan azabı çektiği öne sürüldü.
Yakınları, Cansu Özsoy'un babası Yaşar Özsoy'un İstanbul'da kanser hastalığı nedeniyle mide ameliyatı olduğunu, kemoterapi gördüğünü, annesi Canan Özsoy'un da babası ile birlikte İstanbul'a bulunduğunu, Cansu'nun da babaannesi Fatma Özsoy'la birlikte Eskişehir'deki evlerinde kaldıklarını söyledi. Yakınları, Cansu Özsoy'un akşam saatlerinde dershaneden eve geldiğini, bir süre odasında kaldıktan sonra balkondan kendini attığını belirtti.
Aynı apartmanda oturan ve Yunus Emre Lisesi'nde okuduğu belirtilen Gizem Demir de polise verdiği ifadesinde, "Olaydan kısa süre önce Gizem Öztürk adlı okul arkadaşım beni cep telefonumdan aradı. Bana 'Cansu Facebook'taki profiline (Hayattan bıktım, intihar edeceğim) yazmış' dedi. Daha sonra apartmanda bağırış sesleri duydum ve Cansu'nun 7'nci kattan atladığını öğrendim" dedi.
Apartmanın kapıcısı Şemsettin Öztekin ise "Bahçede olduğum sırada yukarıdan birinin atladığını gördüm. Yanına gittiğimde kız nefes alıyordu. Hemen 112 acil servisi aradım" dedi.
İntihar eden Cansu Özsoy'un ölümü, Yunus Emre Lisesi öğretmenlerini ve öğrencilerini yasa boğdu. Arkadaşları Cansu'nun derslerinde başarılı olduğunu, dershaneye giderek üniversite sınavına hazırlandığını söyledi.
TEHDİT EDİLDİĞİ İDDİASI
Arkadaşlarından bazıları ise Cansu'nun okuldaki bazı kız öğrencilerle arasının açık olduğunu, bu kişilerin Cansu Özsoy'u "Okula gelme" diyerek tehdit ettiğini öne sürdü.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Cansu Özsoy'ın intiharıyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi. Yakınları, Cansu Özsoy'un Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nde toprağa verileceğini söyledi